Behandeling bij gezondheidsklachten

Ben je opzoek naar ondersteuning en verbetering van je gezondheidsklachten?
De eerste behandeling bestaat uit een intakegesprek aan de hand van een anamneseformulier, een voetreflexmassage ter kennismaking en een voorstel voor een behandelplan.

Werkwijze

De behandeling bestaat altijd uit een kort gesprek vooraf en na de behandeling. De
behandeling bestaat uit het masseren van de voeten en onderbenen. Afhankelijk van het
behandeldoel soms ook de handen en het hoofd.
Voor de massage bespreken we hoe het met je gaat en je reacties op een eventueel voorgaande
behandeling.
De duur van de gehele behandeling (massage en gesprek) is ongeveer 60 min.

Fysieke en Energetische massages

Een behandelingstraject bestaat uit fysieke massages gericht op specifieke gebieden b.v. de spijsvertering, het immuunsysteem, het ademhalingssysteem, de spieren en gewrichten, de wervelkolom, het hart en de bloedsomloop. Fysieke massages zijn vaak wat steviger en
daarbij wordt soms olie gebruikt. Daarnaast geef ik energetische massages die zachter zijn qua aanraking, maar diep kunnen doorwerken op emotioneel en mentaal niveau. b.v. voet en hand meridianenmassage (energiebanen), chakramassage (energiepunten), auramassage
(energielagen), polariteitsmassage (balanceren tegenpolen/yin-yang), metamorfosemassage (zachte massage van voeten/handen/hoofd).

Hormonale balans

Hormoonbalans is mijn specialisme. Geschikt bij pijnlijke menstruatie, onregelmatige menstruatie, PMS, PCOS, heftig bloedverlies, kinderwens, opvliegers, overgangsklachten, postnatale depressie en hormoon onbalans na de zwangerschap, tijdens de borstvoedingsperiode en bij uitblijven menstruatie na de bevalling.

Zwangerschap

Ook tijdens de zwangerschap kan een voetreflexmassage ondersteunen bij vervelende zwangerschapskwaaltjes, ter ontspanning of na 40 weken voor de voorbereiding op de bevalling in overleg met je verloskundige. Indien wenselijk kan ik ook bij je thuis masseren.
(10 euro extra voor reistijd en benzinekosten)

Fertiliteit/ Als zwangerschap uitblijft

Soms lukt het niet om gelijk zwanger te worden. Het uitblijven van een zwangerschap geeft ongemerkt veel stress. Omdat stress een grote invloed heeft op de vruchtbaarheid van zowel vrouwen als mannen is voetreflex een goede methode om ontspannen met het uitblijven van de zwangerschap om te gaan en natuurlijk herstel te bevorderen. Het niet zwanger worden zorgt voor een vicieuze cirkel van spanning/stress wat lijdt tot verminderde vruchtbaarheid/niet zwanger raken wat lijdt tot nog meer stress wat vervolgens de onvruchtbaarheid weer verhoogd. Voetreflex doorbreekt de vicieuze cirkel van stress die ontstaat bij het “niet zwanger raken”.
De speciale reflexologie techniek normaliseert de hormoonbalans in het lichaam, waardoor de eicel en sperma productie optimaliseert en tevens zorgt het voor ontspanning. Verder wordt er gekeken naar de leefgewoontes en voeding van beide partners om zo te achterhalen of daar een oorzaak ligt voor het uitblijven van een zwangerschap.

Baby’s en kinderen

Speciale massage voor moeder en baby (tot 1 jaar). Moeder wordt gemasseerd met baby op haar buik. Speciaal bij onrustige baby’s of huilbaby’s.
Ook kinderen reageren goed op voetreflexmassages. Met name bij buikpijn, obstipatie, hoofdpijn, overprikkeling en slecht slapen.

 

Balance-Flakkee
Adres: 
Zandpad 30
3241 GX, Middelharnis


Telefoon: 06 30 12 41 38
Mail: Info@balance-flakkee.nl

Deze praktijk is aangesloten en ingeschreven bij de Nederlandse beroepsverenigingen CAT en RBCZ