Cupping Therapie is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijzen en al duizenden jaren oud is.Het wordt veelal gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert en het stagnaties in de energiedoorstroming (Qi, spreek uit: Tsji) opheft.

Cupping is niet pijnlijk, maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De vacuümkracht van de cup kan dan eventueel verminderd worden.Het therapeutisch effect is echter wel afhankelijk van de zuigkracht die door de Cupping ontstaat.Het wordt uitgevoerd in combinatie met een massage waarvan ongeveer 20 minuten wordt gebruikt voor de Cupping therapie. Er worden speciale cups op bepaalde plekken van het lijf geplaatst. Waarna er een negatieve druk wordt toegepast.

 

Het doel van Cupping

 Cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt.Het vacuüm zorgt voor activering van de bloed- en lymfestroom met als gevolg een betere doorbloeding. Dit zorgt vervolgens voor een betere aanvoer van voedingsstoffen en versnelde afvoer van toxinen (gifstoffen).
Met het opheffen van energieblokkades kan Cupping effectief worden toegepast bij meerdere klachten.
Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselverslakking opgeheven. Je komt zogezegd ‘ruimer in je vel te zitten’. Na een Cupping-behandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter!

 

Belangrijke informatie

Daar waar de cup is geplaatst zal een rode tot paarse verkleuring te zien zijn die echter na een paar dagen weer verdwijnt.Bij een gevoelige of zwakke huid wordt Cupping therapie afgeraden.Cupping therapie is niet geschikt voor zwangere vrouwen en jonge kinderen.

Cupping therapie is geschikt bij

  • Spier- en gewrichtsklachten
  • Hoofdpijn/migraine
  • Cellulitus
  • Rug-, nek en schouderpijn
  • Darmklachten
  • Bij kou en/of spanning in het lichaam
  • Frozen shoulder

Balance-Flakkee
Adres: 
Zandpad 30
3241 GX, Middelharnis


Telefoon: 06 30 12 41 38
Mail: Info@balance-flakkee.nl

Deze praktijk is aangesloten en ingeschreven bij de Nederlandse beroepsverenigingen CAT en RBCZ